Rotterdam Ahoy
11 - 12 september 2024

Nieuws

Lezingenprogramma ARCHITECT@WORK met onder andere Paolo Russo (Stefano Boeri Architetti) en Michaël Ghyoot (Rotor)

1 september 2022

Op ARCHITECT@WORK, dat op 14 en 15 september 2022 plaatsvindt in Rotterdam, zullen overal gezonde materialen te vinden zijn: bij de vele exposanten, in een materialententoonstelling, in een fototentoonstelling, en in het lezingenprogramma dat Architectenweb heeft samengesteld rond het thema ‘Healthy Materials’. Sprekers zijn onder meer Eric-Jan Pleijster (LOLA Landscape Architects), Paolo Russo (Stefano Boeri Architetti), Raoul Vleugels (Werkstatt) en Michaël Ghyoot (Rotor).

Willen we dat de bouw veel minder tot geen CO2 meer uitstoot en willen we dat de bouw niet langer ten koste gaat van de natuur maar die juist vooruit helpt, dan moeten we op een radicaal andere manier gaan bouwen – circulair, biobased, natuurinclusief en energiepositief. Deze meervoudige opgave vraagt om een meervoudig antwoord en architecten zijn bij uitstek in staat dat allemaal samen te brengen in ontwerpen voor aantrekkelijke stedelijke omgevingen en gebouwen. De verschillende sprekers op ARCHITECT@WORK laten in hun lezingen zien hoe zij aan die duurzame toekomst werken.

Architect Michaël Ghyoot van Rotor ziet enorm veel kansen om bestaand bouwmateriaal te hergebruiken in nieuwe ontwerpen. Architect Tim Vermeend van Urban Climate Architects ziet volop kansen om het bouwen in hout op te schalen. Architect Raoul Vleugels van Werkstatt ziet hoe bouwen met hout aangevuld kan worden met het bouwen met andere biobased materialen, zoals kalkhennep.

Landschapsarchitect Eric-Jan Pleijster van LOLA Landscape Architects ziet mogelijkheden om stedelijke gebieden te transformeren tot natuurgebieden, als we werkelijk gaan denken vanuit de natuur en wat die nodig heeft. Architect Paolo Russo van Stefano Boeri Architetti ziet daarbij volop mogelijkheden om de natuur ook de gebouwen in te trekken, via groene binnentuinen, groene daken en groene gevels. Zo kunnen onder andere verticale bossen ontstaan, middenin de stad.

Anja Verdonk van Natrufied Architecture tenslotte ziet dat bouwen met met hout en voor de natuur gecombineerd kan worden met ontwerpen die zelf door de natuur geïnspireerd zijn.

Tentoonstellingen
Het thema van ARCHITECT@WORK in Rotterdam is dit keer ‘Healthy Materials’. Naast het lezingenprogramma zijn rond dit thema op de beurs ook verschillende tentoonstellingen te zien: een materialententoonstelling door MaterialDistrict, een fototentoonstelling door Dutch Architecture Photographers (DAPh) en een projectententoonstelling door World-architects.com.

ARCHITECT@WORK in Rotterdam
Met meer dan tweehonderd exposanten behoort ARCHITECT@WORK tot de grootste vakevenementen voor architecten en ontwerpers in Nederland. Het unieke concept van ARCHITECT@WORK wordt door heel Europa met groot succes toegepast en strijkt iedere twee jaar neer in Ahoy Rotterdam.

De lezingen op ARCHITECT@WORK zijn gratis bij te wonen. Registreer je wel van tevoren even. Ga naar www.architectatwork.nl en registreer je met je code.

De vakevenement wordt hybride georganiseerd. De lezingen zijn ook via een livestream te volgen. De gepresenteerde noviteiten zijn ook online te vinden. En online kunnen afspraken ingepland worden met de exposanten. “Want dat blijft toch het leukste”, vertelt Anne-Laure van der Ginste van ARCHITECT@WORK: “Om het live mee te maken en weer echt met elkaar in gesprek te gaan!”




Terug naar overzicht  

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Media

 

Met de ondersteuning van