Rotterdam Ahoy
11 - 12 september 2024

A@W Newsletter

Magnetische gevelbekleding linkt creatieve vrijheid aan installatiegemak

HARINCK - FRAGER FRALU

12 oktober 2023

Ook de gevelbekledingstechniek staat niet stil. Een interessante ontwikkeling is dat er nu een systeem op de markt is dat via magnetische bevestiging over tal van voordelen beschikt. Er wordt niet enkel een vernieuwende en circulaire vormgeving van gevels mogelijk, maar bovendien bespaart de installateur bij de installatie heel wat tijd en worden eventueel later voorkomende problemen vermeden.

 

 

Het systeem is het werk van Harinck, dat al sinds jaar en dag bekend staat als voordeurproducent. Daarin onderscheidde het bedrijf zich met zijn gepatenteerde systeem Magnetude, dat we al eerder voorstelden. Dit magnetische bevestigingssysteem werd aangepast voor gebruik bij de gevel, onder de naam Frager Facade, waarmee Harinck zijn gekende open blik voor nieuwe ontwikkelingen en een grote zin voor innovatie demonstreert.

 

“Magnetude is een mooi bewijs van onze vooruitstrevende spirit”, vertelt zaakvoerder Franck De Munster. “Deze revolutionaire oplossing introduceerden we voor onze deurpanelen, maar met Frager Facade is die nu ook beschikbaar voor gevelpanelen. De voordelen van Magnetude zijn legio: problemen met dilatatie zijn verleden tijd en er is minder kans op schade. Ook het gebruiksgemak voor de installateur is enorm vergroot.”

 

 

Inzetten op circulariteit


Bij Frager Facade worden de kaders op maat geleverd. Deze kaders bevestig je eenvoudig op elke ondergrond, of het nu gaat om steen, hout of zelfs isolatiemateriaal. Het magnetische systeem Frager Facade werkt een pak sneller dan verlijmen en kan onder alle weersomstandigheden geplaatst worden.De gevelpanelen van Frager Facade kunnen bovendien volledig gedemonteerd en gerecycleerd worden.

 

“Harinck is gekend als een bedrijf dat circulariteit hoog in het vaandel draagt”, aldus de heer De Munster. “Ons streven is alle materialen op een gezonde manier te kunnen hergebruiken en we zagen als producent al vroeg in dat aluminium als gevelbekleding duurzaam is in de tijd en recycleerbaar in de toekomst. Bovendien garanderen we dat je het aluminium kan hergebruiken, al onze toepassingen kunnen volledig weer uit elkaar gehaald worden. Bij verlijming is dit onmogelijk. Door een verbinding via magnetische werking starten we met onderdelen en eindigen we met onderdelen.”

 

 

Waaier aan materialen


Naast aluminium is Frager Facade beschikbaar in een waaier aan materialen: spiegels, glas, koper, messing, gebrand hout, keramiek, natuursteen, … Het kan allemaal ingewerkt worden in de gevelpanelen. Er kan zelfs gekozen worden voor een groene gevel met beplanting of zelfs zonnepanelen.

 

“Dankzij ons gamma krijgen de deur, garagepoort en gevel een uniforme look en daarbij garandeert de onzichtbare bevestiging met magneten een esthetisch en elegant geheel”, voegt Franck De Munster er nog aan toe. “In het gevelprofiel of de buitenplaat kunnen bovendien ledlichten en videofonie ingewerkt worden. Ook buitenverlichting kan op de gevel gemonteerd worden, waardoor wij de architect eindeloze creatieve vrijheid bezorgen.”   

 

 

www.frager.be

 

Alle beelden © Harinck - Frager Fralu

Magnetische gevelbekleding linkt creatieve vrijheid aan installatiegemak
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Sponsor

Media

Met de ondersteuning van