Rotterdam Ahoy
11 - 12 september 2024

A@W Newsletter

Op de natuur geïnspireerde, duurzame vloeren die een nieuwe invulling geven aan ruimtelijk design

MODULYSS

14 september 2023

Artcore van modulyss® haalt zijn inspiratie uit het wild en transformeert wat zachte vloeren kunnen doen om een ruimte opnieuw vorm te geven. Een sterk duurzaamheidsverhaal fungeert hierbij als basis voor het ontwerp.

 


Artcore is geïnspireerd door de natuur en heeft een tactiele aantrekkingskracht op de zintuigen.

 

Artcore is de nieuwste collectie tapijttegels van modulyss® en verlegt de grenzen voor wat zachte vloeren kunnen doen. Dit modulaire design omvat patronen en gradiënten die onze leefruimtes vormen en transformeren. Het gebruikt de overgangen in de natuur, en tussen de natuur en wat door de mens gemaakt is als inspiratie. Architecten en ontwerpers zijn zodus in staat om commerciële interieurs om te vormen tot onderling verbonden en multifunctionele ruimtes.

 


De collectie weerspiegelt de ingewikkelde texturen die we aantreffen in onze natuurlijke omgeving.

 

De ontwerper van Artcore, Joris Peutz, creëerde vier patronen: Core, Mezzo, Litho en Etch. Wanneer ze met elkaar worden gemengd, krijgen ze een tactiele aantrekkingskracht, waardoor een volledig op maat gemaakt ontwerp kan worden gepresenteerd. De collectie is gebaseerd op de principes van biofiel design en zorgt voor een verbetering van het welzijn, die voortkomt uit tijd doorgebracht in de natuur.

 

Net als in de natuurlijke wereld biedt de Artcore-collectie een breed scala aan zowel gedempte als levendige kleuren. Zo kunnen designprofessionals precies de esthetiek creëren die ze in gedachten hebben, gaande van een gevoel van rust tot een energieke omgeving.

 


Het ontwerp creëert een uniek organisch patroon met een biofiele sfeer.

 

De kleuren hebben ook optimale lichtreflectiewaarden (LRV) die niet alleen zorgen voor een lager energieverbruik, maar ook een positief effect hebben op de productiviteit en het welzijn. Bovendien helpt Artcore dankzij de comfortBackeco-backing ook op akoestisch vlak, omdat de dichte viltlaag ruimtes rustiger en stiller maakt.

 

Artcore heeft sterke duurzaamheidsreferenties. Zo is het samengesteld uit 100% geregenereerd ECONYL®-nylongaren. De productie van dit materiaal is uitzonderlijk efficiënt: het haalt nylon uit afvalmaterialen, zoals visnetten en oude tapijten, die eerst gered worden van op bouwplaatsen en uit oceanen, en daarna terug in de productiecyclus worden geïntroduceerd.

 


Artcore bevat bijna tweederde gerecycleerd materiaal.

 

Artcore-tegels hebben ook ecoBack of comfortBackeco, die allebei 100% recycleerbaar zijn. Het gaat om Cradle to Cradle Certified® Gold-backings die ontworpen werden met de circulaire economie in het achterhoofd. Ze kunnen makkelijk worden gedemonteerd en gerecycleerd tot nieuwe backing-oplossingen. De volledige Artcore-collectie is Cradle to Cradle Certified® Gold en stemt overeen met de ambities van modulyss® omtrent doordachte duurzaamheid.

 

Deze collectie van op de natuur geïnspireerde patronen biedt eindeloze mogelijkheden voor het creëren van gelukkigere, gezondere en duurzamere ruimtes.

 

www.modulyss.com

 

Alle foto's © Modulyss

Op de natuur geïnspireerde, duurzame vloeren die een nieuwe invulling geven aan ruimtelijk design
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Media

 

Met de ondersteuning van