Rotterdam Ahoy
11 - 12 september 2024

A@W Newsletter

Wanneer zachte vloerbekleding ‘the extra mile’ gaat

MODULYSS

4 mei 2023

In het interieur is de rode draad dezer dagen behoorlijk duidelijk: alles wat we doen draait om duurzaamheid en natuurlijkheid. We halen groen naar binnen, gebruiken in de reële wereld voorkomende texturen en materialen die kunnen gerecycleerd of zelfs gerecupereerd worden, de patronen zijn geïnspireerd op wat je vindt in de buitenwereld, enzovoort. Uiteraard ontsnapt ook de wereld van de vloerbekleding hier niet aan, maar sommigen zetten nog nét dat stapje extra.

 

 

Een goede voorbeeld van een fabrikant van zachte vloerbekleding die ‘the extra mile’ gaat, is modulyss, een onderdeel van Belysse nv. Modulyss ontwerpt, produceert en levert unieke tapijttegels voor de internationale commerciële markt volgens ethische en milieuvriendelijke praktijken.

 

 

Artcore, net als overgangen in de natuur


Het nieuwste concept voor zachte vloerbekleding dat modulyss op de markt brengt, Artcore, past perfect binnen de strategie van het bedrijf. Het is ontworpen om ruimtes als nooit tevoren vorm te geven en te transformeren en is geïnspireerd door overgangen in de natuur. Artcore omvat vier verschillende patrooncollecties, die allemaal Cradle to Cradle Certified® Gold zijn en die de mogelijkheid bieden om de interieurwereld opnieuw vorm te geven. Er worden patroonovergangen gecreëerd die ons opnieuw met de natuur verbinden en het evenwicht en welzijn herstellen.

 

 

Ontwerper: Joris Peutz


Artcore is een ontwerp van Joris Peutz, die zich liet inspireren door overgangen die hij in de natuur opmerkte. Het gaat om de ruimte tussen twee toestanden, waarbij een materiaal of omgeving van het ene in het andere verandert. De manier waarop een bos overgaat in een weiland. De manier waarop de stad plaats maakt voor het platteland. De grens waar boomschors bedekt raakt met mos…

 

"Tijdens de pandemie voelde ik dat de wereld een overgang doormaakte als nooit tevoren," vertelt Peutz. "Ik begon soortgelijke overgangen te vinden in de buitenwereld: overgangen door de mens gemaakt, overgangen in de natuur zelf. Ik zag patronen die de geest tot rust brengen en door hun unieke vorm of afmetingen een soort heiligdom kunnen creëren."

 

 

Vier basispatronen


Peutz ontwierp vier patronen om mee te spelen: Core, Mezzo, Litho en Etch. Daarmee wordt een uniek, volledig op maat gemaakt vloerontwerp tot stand gebracht. Zoals een betonnen weg die door een bos loopt en twee steden met elkaar verbindt, of stenen muren die langzaam met mos worden bedekt, nodigt elke collectie uit om unieke patroonverlopen te creëren die vloeiend van de ene kant van de kamer naar de andere gaan. Het geeft de creatieve vrijheid om ruimtelijk ontwerp te heroverwegen en commerciële interieurs te transformeren in onderling verbonden en multifunctionele ruimtes.

 

 

Elk Artcore-design prikkelt de zintuigen. Wanneer deze verschillende ontwerpen worden samengebracht in een zelf gekozen combinatie, worden ze een uniek organisch patroon met een eigen unieke biofiele sfeer. Elk ontwerp begint met één kernpatroon, dat kan worden gebruikt naast de drie bijbehorende patronen: een verloop, een overgang en een afwerkingstegel.

 

 

100% ECONYL® geregenereerd nylongaren


Net als de natuur zelf biedt de Artcore-collectie een breed scala aan zowel gedempte als levendige kleuren. Het product is technisch ontwikkeld met welzijn en circulariteit als uitgangspunt. Door te kiezen voor de hoogste normen voor lichtreflectie en akoestiek is de Artcore-collectie ook gemaakt met 100% ECONYL® geregenereerd nylongaren en ecoBack of comfortBackeco backing (beide bitumenvrij en ontworpen voor de circulaire economie). De vier collecties zijn Cradle to Cradle Certified® Gold gecertificeerd, wat overeenkomt met modulyss' ambities voor doordachte duurzaamheid.

 

 

Meer informatie op www.modulyss.com 

 

Alle foto's © Modulyss

Wanneer zachte vloerbekleding ‘the extra mile’ gaat
Neem contact opTerug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Media

 

Met de ondersteuning van