Rotterdam Ahoy
11 - 12 september 2024

A@W Newsletter

Vinyltegels geven nieuw distributiecentrum extra cachet

15 april 2021

Net voor de grens met Frankrijk, op een uitbreiding van de industriezone LAR Rekkem-Menen, zie je een indrukwekkend bouwwerk van de firma Van Marcke, Belgisch marktleider in de distributie van sanitair en verwarming. Van Marcke investeerde 75 miljoen euro in dit 90.000 m² grote complex, waar voortaan de logistieke diensten zijn gesitueerd.

 

Op deze site staat alles in het teken van efficiëntie en duurzaamheid, wat allesbehalve een synoniem is voor de zoveelste saaie betonnen doos.  Allesbehalve saai, maar vooral mooi, uiterst duurzaam en akoestisch, dat gaat ook op voor de Belgische 2tec2 vloerbekleding die bij Van Marcke toegepast werd.

 

Prachtig kleurenconcept

Hoe maak je van een distributiecentrum, dat vooral functioneel moet zijn, ook een lust voor het oog? Die taak was een kolfje naar de hand van interieurarchitect Wim Van Heeke (WIM.TERIOR BV - Kuurne), die binnen aan de slag ging met het ontwerp van architectenbureau AAVO uit Moeskroen. Een van de meest beeldbepalende keuzes was de bevloering van de diverse vergaderzalen en polyvalente ruimtes op het gelijkvloers en een eventruimte op de topverdieping.

 

 

 

“Wim werkte een prachtig kleurenconcept uit en zocht als aanvulling daarvoor een vloerbedekking met de juiste uitstraling. Die vloer moest wel tegelijkertijd ook uiterst onderhoudsvriendelijk, duurzaam én milieuverantwoord zijn. Die oplossing vond hij bij 2tec2, de Belgische pionier en specialist in innovatief geweven modulaire vinyl tegels met naadloos aspect voor projecten”, vertelt Gudrun Willemyns account manager bij 2tec2. “We waren al eerder aan de slag bij Van Marcke en blijkbaar raakten we ook hier de juiste (akoestische) snaar. De interieurarchitect wilde vooral ook een luxueuze uitstraling en koos daarom voor ons design vinyl jacquardweefsel. 2tec2 biedt een optimaal loopcomfort en paste ook perfect bij het voorziene kleur- en designconcept.”

 

Het plaatsingsconcept is modulair. Dankzij de niet permanente verlijming (met dispersielijm) kun je te allen tijde vlot één of meerdere tegels vervangen zonder schade aan de ondervloer.

 

Voorbeelden strekken

Bij het binnenstappen in de bevloerde ruimtes word je verrast door het kleurenspel en de geweldige uitstraling van de 2tec2 vloerbekleding. Het is een vloerbekleding die veel efficiënter is dan je zou denken. Het geweven weefsel heeft een echte 3D-structuur, geen imitatie of print dus, maar wel met behoud van de voordelen van effen vinyl: bijzonder gemakkelijk in onderhoud, antislip en antibacterieel. 

 

De recycleerbare vloer absorbeert totaal geen vuil, kan makkelijk met water gereinigd worden en beschikt over prima akoestische kwaliteiten dankzij de standaard speciale akoestische rug, vervaardigd uit 70 % gerecycleerd PET-materiaal. Het specifieke reinigingsproces zonder chemische producten resulteert dankzij de extreem lage onderhoudskost in een zeer interessante Total Cost of Ownership.

 

 

 

“We kijken met veel voldoening terug op dit project. Zeker ook omdat wij erin slaagden naadloos aan te sluiten bij een bijzonder korte bouwperiode van amper 11 maanden”, besluit Gudrun Willemyns. “Het project is blijkbaar ook anderen in gunstige zin opgevallen, inmiddels zijn we immers bezig met de uitvoering van andere spraakmakende projecten. Daarbij onder andere de kantoorgebouwen van de Gentse investeerder en ontwikkelaar Alides, de lokalen van Voka in het O’Forty Business & Meeting Center in Oostkamp, Janssen Pharma HQ Beerse en Actalex Dottenijs.

 

Alle foto’s: © Bart Gosselin / 2TEC2

www.2tec2.com

Vinyltegels geven nieuw distributiecentrum extra cachet
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Sponsor

Media

Met de ondersteuning van