Rotterdam Ahoy
11 - 12 september 2024

A@W Newsletter

Flexibele werkomgevingen vragen om een aangepast light and soundscape-systeem

11 maart 2021

Het welzijn van mensen in een snel veranderende werkomgeving verbeteren, wordt ook na de pandemie een bijzonder aandachtspunt bij bedrijven. Net hier spelen de Nederlandse architectuurstudio UNStudio en Belgisch verlichtingsfabrikant Delta Light op in. Beide ondernemingen bundelden de krachten op zoek naar een geschikt antwoord en ontwikkelden samen Soliscape.

 

 

Veelzijdig light and soundscape-systeem voor flexibele werkomgeving

Soliscape is een activiteitsgestuurd systeem van licht en akoestische elementen voor de creatie van meer mensgerichte werkruimtes. Het speelt in op het feit dat verlichting een cruciaal element is bij het helpen creëren van nieuwe werkplekken. Centraal staat dat een op sensoren gebaseerde omgeving begrijpt welk soort activiteit er plaatsvindt en zich aanpast om de optimale omstandigheden te bieden. Soliscape beperkt zich niet tot werkruimtes. Door zijn aanpasbare configuratiemogelijkheden kan het systeem ook worden ingezet in horeca, winkels en openbare ruimtes.

 

          

  

Peter Ameloot, Managing Director Delta Light: “Verlichting beschouwen als slechts een basisbehoefte is een achterhaalde aanpak. Vooral werkomgevingen vragen extra aandacht, waar gebruikersgerichte verlichting heeft bewezen de productiviteit en het welzijn aanzienlijk te verhogen. Met Soliscape tillen we dit zelfs naar een hoger niveau, niet alleen door akoestische elementen toe te voegen, maar vooral door gedragsparameters te gebruiken om het comfort te upgraden."

 

          

 

Toolbox

Soliscape bestaat uit een toolbox met flexibele componenten en modules, waarmee architecten en ontwerpers werk- én leefbare oplossingen voor hun projecten kunnen creëren. Het systeem laat toe om flexibele lichtlandschappen te creëren. Daarbij wordt het ontwerp niet langer opgelegd door de ontwerper, maar gestuurd door de gebruiker, wat resulteert in een responsief en adaptief scenario in een unieke ontwerptaal.

 

        

 

Binnen het systeem kunnen verschillende materialen worden gebruikt om specifieke functionaliteiten mogelijk te maken, van akoestisch en decoratief tot sfeervol. Een interessante extra troef is dat Soliscape door zijn gecontroleerde en slimme verlichting bijdraagt aan de energie-efficiëntie van een gebouw.


 

Alle foto's: © Delta Light

https://new.deltalight.com/soliscape

 

Flexibele werkomgevingen vragen om een aangepast light and soundscape-systeem
Terug naar overzicht

A@W Newsletter

Blijf op de hoogte door u op onze maandelijkse newsletter te abonneren!

>> Abonneren

Geïnteresseerd in visibiliteit in onze newsletter?

>> Klik hier!

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Media

 

Met de ondersteuning van