Rotterdam Ahoy
11 - 12 september 2024

Randmanifestaties en seminars

Datum:
donderdag 12 september 2024

Uur:
16:30 - 17:30

Bouwen voor ergens, niet nergens

Don Murphy - VMX Architects

In zijn lezing zal Murphy enkele gedachten over het ontwerp van gevels delen en verschillende actuele projecten van zijn bureau bespreken. Een van die projecten is het multifunctionele The Puls of Amsterdam op de Zuidas dat een fascinerende gefacetteerde gevel heeft gekregen. Welke factoren hebben die gevel gevormd? En hoe is die gevel nu gemaakt?

Een ander project waar Murphy op in zal gaan is Haasje Over op Strijp-S in Eindhoven. Doordat de woningen daar 4,5 meter hoog zijn is alles groter dan anders, zoals ook de ramen, die voorzien zijn van diepe vensterbanken zodat bewoners als het ware ‘in’ hun uitzicht kunnen zitten.

Een interessant voorbeeld van natuurinclusief ontworpen is de woontoren die VMX Architects samen met DS Landschapsarchitecten ook op de Zuidas heeft ontworpen. Op de balkons van deze woontoren komt volwassen beplanting te staan, op het dak is ruimte gemaakt voor een flinke kas.

Onlangs is VMX Architects geselecteerd voor het ontwerp van een multifunctioneel gebouw aan het Schoterboshof in Rotterdam. Naast de voor VMX Architects zo karakteristieke roldeuren in de plint kenmerkt de architectuur van dit gebouw zich door een gevarieerd spel van prefab betonnen kaders. Hoe wil Murphy die gevel detailleren?

Seminar in het Engels

vmxarchitects.nl

Terug naar overzicht

Design & Plan

Mediapartner

Profiles of Architects

Media

 

Met de ondersteuning van